Z dumą wspieramy kolejną, czwartą już edycję warsztatów WE Lead Food – wyjątkowego wydarzenia dla kobiet liderek, innowatorek i przedsiębiorczyń działających na rzecz zrównoważonego systemu żywności. Spotkanie odbędzie się 28 maja 2025 roku w przestrzeniach Ambasady Francji w Warszawie.
W programie znajdą się sesje inspiracyjne, treningowe i networkingowe, skupiające się na rozwoju kobiecego przywództwa, przedsiębiorczości i współpracy. Uczestniczki będą miały okazję poznać historie kobiet, które zmieniają zasady gry w branży spożywczej – wśród nich m.in.:
- dr inż. Katarzyna Pala (Food4Future Technologies)
- Renata Krysiak (VegeLIO)
- Tatiana Fremond (La Môme).
Warsztaty są bezpłatne, ale liczba miejsc jest ograniczona – właśnie trwa rekrutacja! Link do zapisów i szczegóły wydarzenia znajdują się tej stronie.
Organizatorem warsztatów jest Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, strategiczny partner EIT Food. Partnerami wydarzenia są również Ambasada Francji w Polsce, Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN oraz Agro Woman.
Szkolenie realizowane jest w ramach programu edukacyjnego #WELeadFood, finansowanego przez EIT Food – Europejską Wspólnotę Wiedzy i Innowacji w obszarze Żywności.
Wzmacnianie roli kobiet w rolnictwie i sektorze rolno-spożywczym to inwestycja w przyszłość zrównoważonego systemu żywności. Poprzez takie inicjatywy jak WE Lead Food pokazujemy, że kobiety mają ogromny potencjał, by być liderkami zmian – kompetentnymi, odważnymi i wpływowymi.
— mówi Małgorzata Bojańczyk, Wiceprezes Fundacji Agro Woman.
Fundacja Agro Woman wspiera rozwój zawodowy i osobisty kobiet działających w rolnictwie, przetwórstwie i sektorze rolno-spożywczym. Tworzymy przestrzeń do wymiany wiedzy, doświadczeń i wzmacniania kompetencji, wierząc, że silne, świadome liderki to klucz do nowoczesnego i odpowiedzialnego sektora żywności.